بخشی از نقد کتاب "#نوحه_دارکوب"

ساخت وبلاگ

بخشی از نقد کتاب "#نوحه_دارکوب" #فردوس_اعظم، به قلم ادبیات‌شناسان تاجیک؛ جناب صبحان اعظمزاد و بانو ثریا حکیمی
 
 "....اهل خوش‌ذوق مطالعه ی تاجیکستان و دیگر کشورهای فارسی‌زبان تا کنون فردوس اعظم را به عنوان شاعر نغز می‌شناختند، امّا با این اثر او عالم ذوق و قریحه ی خوب نویسندگی او نیز آشکار شد. با مطالعه ی چندی از داستانهای این کتاب چگونگی عرض و طول اندیشه و افکار ممتاز شاعر در قالب نثر قابل درک و تشخیص است.  

 اوّلین مجموعه ی منثور نویسنده جوان از شش داستان خواندنی - «سفر»، «تابلو»، «جدایی»، «رقص کبوتر»، «نوحه دارکوب» و «افسانه گنجشکها» فراهم آمده و در آنها ظهورات مُبرم روزگار ما از دید یک نفر ایجادگر کنجکاو خیلی خوب و نظررس بازگو شده است.  
 
 این اثر با ویژگی دید شاعرانه ممتاز بوده، این جنبه بر اندیشه و بدیعیت کلام نویسنده بی‌تأثیر نمانده است. نویسنده سعی کرده که با تفکر خاص و شیوه ی تازه بیان در عرصه نثر نیز گامی پربار بردارد. او چون نویسنده نوقلم ثابت کرده که در بیان شاعرانه مطلب ذوق و استعداد خاص دارد و این امر را پی می‌گیرد، که نثر نیز باید برابر موضوع درخور کلامی روحنواز داشته باشد. 
 
 نویسنده «نوحه ی دارکوب» به صفت نماینده نسل نو که از تغییر و تحوّل ادبی آگاه و در کوره دگرگونیها و کوششهای نوگویها پخته است، تلاش نموده، که از اجتماعگرايي صرف در کنار باشد و برابر realism به نمادگرايي و شیوه‌های نظررس symbolism نیز ارزش قائل شده و کوشش به خرج داده، که از «شرافت و رسالت و جرم و کمبودی انسان و اجتماع» نیز سخنی گرم بگوید.  
 
 در داستان های فردوس اعظم اندیشه‌های اخلاقی، اجتماعی و فلسفی به هم برخورده‌اند. مؤلف با اندیشه‌های ملّی و مرزی محدود نیست، بلکه تصویرهایش به تمام جامعه‌های جهانی کار می‌دهند و برابر این خواننده پیوند ناگسستنی نوشته‌های نویسنده را با داستانهای ادب کهن‌بنیاد ما احساس می‌کند. 

 «نوحه دارکوب» مجموعه داستانیست که از قدمهای نخست و استوار نویسنده خوش‌سلیقه و تلاشهای باوربخش او در ایجاد نثر مدرن شاعرانه بشارت می‌دهد.

#نوحه_ی_دارکوب
انتشارات آرون، تهران ۱۳۹۹
مجموعه داستان کوتاه
#فردوس_اعظم

نوشته ها و شعر هاي فردوس اعظم ...
ما را در سایت نوشته ها و شعر هاي فردوس اعظم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : firdavso بازدید : 136 تاريخ : دوشنبه 26 آبان 1399 ساعت: 3:36